XYZ-FORMULE

In 2022 lanceerden wij de volledig vernieuwde XYZ formule®. Deze unieke software werd medio 1995 ontwikkeld en met de lancering van de nieuwe XYZ formule® beschikken sales- en accountmanagers en de opdrachtgevers over een methodiek en alle data om te kunnen bouwen aan een continue sales resultaat.

Heldere rapportages zijn niet alleen van groot belang voor het bepalen van de kosten en baten in de marktbewerking maar leveren vooral informatie over de competenties waarop moet worden gecoacht. Met al meer dan 30 jaar ervaring en benchmarks in diverse branches worden de verbeterpunten per verkoper en per account manager snel gesignaleerd en gebruikt als uitgangspunt voor de resultaatgerichte coaching. De voorspelbaarheid van toekomstige resultaten wordt vergroot en organisaties zijn beter in staat om te sturen op sales en de juiste inzet van resources te bepalen.

De XYZ formule® geeft inzicht in behaald resultaat en verbeterpunten op het gebied van:

  • Prospectselectie
  • Telefonisch maken van afspraken
  • 1e gesprekken bij klanten en prospects
  • Vervolggesprekken en presentaties propositie(s)
  • Efficiëntie in klantbezoeken
  • Presenteren van offertes
  • Sluiten van deals

Doeltreffend en voortkomend uit de wens van verkopers en account managers is het mechanisme ontstaan dat op accountniveau de controle weergeeft die men in het commerciële proces heeft. Dit onderdeel heet de GRIP-meter en is onderdeel van de XYZ formule®.

Deze GRIP-meter geeft op een schaal tot 95% de controle weer die de verkopers en account managers hebben op hun accounts in de verkooppijplijn. Concrete acties zorgen voor tastbare (zelf) coaching op weg naar het gewenste resultaat. Een ideaal hulpmiddel voor account managers en hun leidinggevenden.

De XYZ formule® is een bewezen data gedreven methodiek die voor alle betrokkenen op ieder moment inzichtelijk is via onze website. 

Contact